OpenFest 2013 – се задава

Какво е това

OpenFest 2012Едно от най – големите събития за хората привърженици на отворените технологии и споделянето на знания.

В OpenFest участват хора, привърженици на идеите – отворен код, взаимопомощ, споделяне на знания. Формата на събитието е много хубава – Вие се настанявате в залата, излиза лекторът и започва да Ви пълни главата с нови знания, идеи и размисли Smile. Хубавото е, че човек се

среща с нови хора (или пингвини), Борис Гуцев с Linux пингвинможе да сподели идеите си, да намери привърженици на тях, да завърже нови контакти. Естествено едно от най – хубавите неща е, че научавате за някоя нова технология, някой нов продукт (обикновено безплатен), за някои добри и лоши практики. Има всякакви теми, за програмисти, администратори, електрончици и т.н. Всички хора са много отворени към новите идеи и знания. Това е едно от събитията, което е препоръчително да не се изпуска. Естествено след това има и завършек в някое заведение, където се осмислят новите идеи, докато се утвърждават запознанства на масата Smile.

Официалният сайт на събитието, както и видео записи от минали години ТУК.

Къде ще е

OpenFest 2012 пингвин слуша лекцияДомакин на събитието е бизнес сградата Интерпред, намираща се в гр. София, на адрес: бул. Драган Цанков №36. Мястото е удобно за придвижване с градски транспорт, както и с автомобил – в околността има място за паркиране. Ето и картата ТУК.

Тъй като има много теми и гости, събитието отново ще бъде разпределено в 3 зали с паралелни лекции.

Кога

OpenFest 2013, ще се проведе на 2 – 3 Ноември 2013г.

Колко струва

Вход свободен ! ! !

Искам да участвам

Ако имате желание да участвате може да се включите в така наречените Lightning Talks. Това представлява в рамките на 5 минути, да представите своята идея, проект или каквото имате желание да споделите с колегите си. Повече информация тук.

Призив

Както в Софтуерната Академия на Телерик – се учи “Споделяня на знания и работа в екип”, може и вие да го направите, като споделите информацията за събитието в социалните мрежи, напишете малко информация (малък пост /като това/) в блоговете си. Няма как да го измисля по – добре от Светлин Наков, за това цитирам: ”Имаме нужда от вас! Бъдещето е на отворените инициативи, отворено образование, отворен софтуер, отворена култура, отворена наука, отворено общество. OpenFest е българският пример в тези процеси на цялостно “отваряне на света” и всички аспекти на обществото.”